EMMA WAHLÈN

Ridlärare 1 - Utbildad på Strömsholm

Emma befinner sig för närvarande i Trollhättan där jobbar som  grundlärare med inriktning mot fritidshem. Hon är dock på väg att flytta tillbaka till Gotland så snart bostadsfrågan löst sig. 

Vem är Emma?

Emma är född 1988 och har ridit sedan hon var 7 år. Hennes ridkarriär började på ridskola och sedan på familjens russ Jackie. Då Jackie växtes ur inköptes C-ponnyn Phil, som var en erfaren läromästare med SM-erfarenheter i hoppning. Sedan 2004 -och första egna islandshästen Auður- har det dock varit islandshästar för hela slanten.


Under perioden augusti 2008 till juli 2009 var Emma på Island. De första fyra månaderna jobbade hon på Islands äldsta turridningsfirma Laxnes strax utanför Reykjavik. Därefter hamnade hon på gården Oddstaðir i en dalgång norr om Borganes (9 mil norr om Reykjavik). Där arbetade hon med inridning av unghästar och på gårdens längre turridningar.


I augusti 2009 började hon på den 1-åriga Islandshästutbildning på Strömsholm, och examinerades där i juni 2010. I utbildningen ingick -förutom bland annat ridlära, undervisningsmetodik, ridskoleverksamhet, unghästutbildning, hästens biologi- följande av SIF´s kurser:
- Hovkurs
- Unghästkurs
- Förberedande kurs för unghästprov
- Grundkurs avel
- Fortsättningskurs avel steg 1 & 2
- Domarsekreterarutbildning steg 1 
- Lokaldomarutbildning steg 2


Sedan 2010 är Emma diplomerad Ridlärare 1 för islandshäst (tidigare B-instruktör), och hon är även diplomerad ridledare hos SIF (2008).